4 maisto produktai, kurie gerina emocinę sveikatą
Psichikos sveikata yra miego, aplinkos bei gyvenimo būdo veiksnių, fizinio aktyvumo ir mitybos derinys. Kadangi nuo to, ką valgome, priklauso, kokios maistinės medžiagos ir vitaminai patenka į mūsų organizmą – maistas lemia mūsų nuotaiką.
Uogos:
Skanios ir spalvingos uogos, pavyzdžiui, braškės, mėlynės, avietės ir kt., yra labai naudingos smegenims. Skanios ir spalvingos uogos, pavyzdžiui, braškės, mėlynės, avietės ir kt., yra labai naudingos smegenims.
Špinatai:
Depresija yra susijusi su geležies trūkumu, o špinatai yra puikus geležies šaltinis. Taip pat tyrimai rodo, kad kognityvinė sveikata (atmintis, dėmesys ir t.t.) geresnė tų žmonių, kurie valgo daugiau lapinių daržovių, pvz., špinatų.
Pupelės:
Pupelės yra puikus maistinių baltymų šaltinis. Aminorūgštys, iš kurių sudaryti šie maistiniai baltymai, dalyvauja gaminant neurotransmiterius, kurie leidžia smegenų ląstelėms tinkamai komunikuoti tarpusavyje.
Pilno grūdo grūdai:
Pilno grūdo grūdai (kviečiai, ryžiai ir kt.) yra naudingi angliavandeniai mūsų psichinei sveikatai. Daugelyje jų natūraliai gausu aminorūgšties triptofano, kurio organizmui reikia seretoninui ir melatoninui gaminti. Seretoninas padeda nuraminti mintis, pagerinti nuotaiką ir palaikyti pastovų miego ciklą, o melatoninas mažina depresijos riziką.